Vinterhälsning från SF i Västra Nyland

I somras började vi planera och fundera för en utfärd i november till Helsingfors. Eftersom det ändå är den tiden som det känns som mörkast så tänkte vi att något program just då kunde vara något roligt att se fram emot.

Och efter att ha tittat på vad som fanns tillhands, så beslöt vi oss för att fara och se FORK Revolution på Alexandersteatern och att efter det gå ut och äta. Intresset för detta evenemang var glädjande stort och de 41 platserna var snabbt fyllda.

Och som alla vet så går tiden fort och plötsligt var det redan lördagen 12.11 och det var dags att åka iväg på vår utfärd. Hittills hade ju november-vädret visat sig i södra Finland från sin finaste sida med ett vinterlandskap som nästan har känts för bra för att vara sant med träden vackert vitklädda av snön. Många hade nog fått lite känsla av jul ordentligt i förtid.

Bussen startade från Hangö på förmiddagen där de sydligaste resenärerna steg på och gjorde uppehåll i Ekenäs och Karis tills alla var med. Färden gick bra och väl framme hade vi ännu 1 h tid innan konserten skulle börja kl.14.

Det var en fartfylld show och man förundras återigen hur mycket olika ljud som endast fyra personer kan åstadkomma. Man måste påminna sig om att de inte har ett band med sig, utan fixar det själva utan instrument. Helt otroligt! Alexandersteatern känns mysig och intim och undertecknad blev kanske mest imponerad av de låtar där ljudnivån inte var så hög och deras röster verkligen kom till rätta. Under mellansnacket bjöd de på sig själva och tog även fram aktuella saker som händer i världen. Och att i teaterns värld få glömma allt annat för en stund.

Efter 2 ½ h på Alexandersteatern (som gick väldigt fort) så fick vi åka buss till Svenska Teatern varifrån det endast var en kort promenad till restaurang La Famiglia där vi skulle äta en tre rätters middag. Vid det laget väntade nog alla på maten, som lät sig väl smaka. Lite hann vi beundra julbelysningen i Helsingfors innan det var dags att börja åka hemåt igen, mätta och belåtna.

Vår utfärd till Helsingfors var över för denna gång och hoppas att alla som var med var nöjda med dagen.

Katarina Ekberg