SF i Östra Nyland

E-post: SFFostranyland@gmail.com 

Uppdatera dina kontaktuppgifter här.

Kalender

12.8 Medlemsutfärd till Bengtskär. Start med buss från Lovisa kl 7 via Borgå mot Hangö, båten går kl. 11. Lunch på båten (laxsoppa). På Bengtskär kl 12.30, guidad rundtur. Återfärd kl 15 till Hangö. 18 platser reserverade. Pris: 80€/person. Om man kommer med egen bil är priset 70€/person. Anmälningar till Elisabet Sonntag-Österlund tel: 040 8338596. Sista anmälningsdag 30.6.2023.
Välkommen på utfärd!

Med önskan om en skön sommar  😊

Nya medlemmar är varmt välkomna!

Styrelse 2023-2024

Marika Innanen, ordförande
Catrina Hollmén, viceordförande
Ann-Catrin Tapanainen, sekreterare
Ann-Charlotte Lindfors-Nenonen, kassör
Elisabet ”Bettan” Sonntag-Österlund
Susanna Under
Lotta Allén-Ollas
Terese Sjölund

Ersättare:
Benita Backman
Marika Nyholm
Nanny Alenius-Karlsson

Representation i huvudföreningen

Sjuksköterskeföreningen i Östra Nyland rf´s representant i huvudföreningens styrelse är Ann-Charlotte Lindfors-Nenonen. Lottas ersättare är Elisabet Sonntag-Österlund.

Sjuksköterskeföreningen i Östra Nyland rf representeras i fullmäktige av:

  • Marika Innanen

Ersättare:

  • Catrina Hollmén

Historik

I olika repriser har de svenskspråkiga sjukskötarna i Östra Nyland försökt grunda en egen regional förening. Tanken föddes på nytt i början av år 2002 och vi beslöt att namnet på föreningen skulle vara Sjuksköterskeföreningen i Östra Nyland. Stiftelseurkund undertecknades i tre exemplar, och Marianne delade ut övriga nödvändiga blanketter. En grupp bestående av Irina Lemberg, Ann-Charlotte Lindfors-Nenonen, Benita Backman och Elisabet Sonntag-Österlund fick i uppdrag att planera fortsättningen i bildandet av föreningen. Av största vikt var nu att finna de personer som behövdes till styrelsen.

Den 9.12 2002 kunde sedan en interemistisk styrelse fortsätta att arbeta. Ett startbidrag på 500 euro hade beviljats av Sjuksköterskeföreningen i Finland. Den 12.6 2003 var föreningen godkänd och registrerad.