Vårhälsning från Västra Nyland

Internationella Sjuksköterskedagen fredagen den 12 maj har vi i Västra Nyland i tre år uppmärksammat med en friluftseftermiddag. När man skall vara ute är alltid vädret ett överraskningsmoment man inte kan påverka.

Det första året skulle vi vara på Uddskatan i Hangö, men den dagen var det storm och regnet föll ner i vågrätt läge. Följande år blev det nytt försök till Uddskatan och denna gång lyckades vi vandra i solsken.

Detta år hade vi tänkt vara på Ramsholmen i Ekenäs. Vädret var lindrigt sagt omväxlande då det i början av veckan kom snö!  Fredagen närmade sig och väderprognosen lovade uppehållsväder. Och de fick rätt. Solen sken och där det inte blåste var det riktigt varmt o skönt.

Vi träffades på parkeringen kl.17 och efter det vandrade alla i egen takt på Ramsholmen och en del for även runt Högholmen. Vitsipporna var i full blom. På några träd kunde man skymta kommande gröna skott. Det var även många andra ute och njöt av fågelsång och Ramsholmen.

Efter promenaden träffades vi på stranden för att grilla korv. Vi hade en engångsgrill som var i lä och skydd för vinden då det på stranden blåste. Grillen fungerade bra och alla 21 som var med fick äta varm korv så mycket som det rymdes i magen. Det kändes riktigt somrigt på något sätt och man kunde bara skratta åt snön som hade överraskat oss några dagar tidigare.

Det blev en riktigt trevlig samvaro tillsammans.  Och roligt att så många kom med!

God fortsättning på den annalkande sommaren!