Styrelsemedlem Lisbeth Schultz

Den åttonde styrelsemedlemmen som presenterar sig är SF på Ålands representant.

Jag heter Lisbeth Schultz och kallas för Lissu. Jag är född i Helsingfors men bor sedan 33 år tillbaka på Åland. Jag är gift med Gustaf och vi har två barn och så blev jag mormor för 6 veckor sedan.

Som 17 åring gjorde jag mitt första sommarjobb som baderska på Gamla Kirurgen i Helsingfors. Redan då visste jag att jag ville jobba inom vården. Därefter följde många sommarjobb på ”Kirran” som materialvårdsbiträde och avdelningsbiträde på många olika avdelningar.

Jag blev antagen till Helsingfors Svenska sjukvårdsinstitut och tog min examen julen 1983. Jag jobbade på ”Kirrans” jourpoliklinik drygt ett år.

Jag studerade vidare till specialsjukskötare med inriktning medicin och kirurgi och blev färdig 1986.

Till Åland flyttade jag efter specialiserings utbildningen och 1.6. 1986 började jag jobba på akutmottagningen på Ålands centralsjukhus. Lite avstickare har jag gjort under åren, jobbade 1,5 år i personalpoolen för att lära känna hela huset. Prövade också ett år inom den privata sektorn som personalhälsovårdare men jag slutade alltid på akutmottagningen där jag hörde hemma. För drygt ett år sedan hade jag förmånen att gå i pension. Idag fortsätter jag att hoppa in på akuten men bestämmer själv över min tid, tar de arbetspass som passar mig.

Jag är en social, glad och positiv människa. På min fritid tycker jag om att umgås med familjen, resa och syssla och pyssla.

Jag har varit medlem i Sjuksköterskeföreningen sedan min examen och i styrelsen på Åland blev jag invald 1986. Sjuksköterskeföreningen har alltid varit viktig för mig, möjligheten att träffa sjukskötare från andra regioner, byta erfarenheter och viktigt med svenskheten. Lokalt har jag tyckt att det varit viktigt att tillsammans med regionala styrelsen ordna evenemang för våra medlemmar som stöttar sjukskötarna och ökar arbetsglädjen.

Lissu