Styrelsemedlem Karla Wendt

Den tredje styrelsemedlem som presenterar sig är Karla Wendt, SF i Helsingfors. Sf i Helsingfors hade den 31.12.2017 464 medlemmar och runt 140 studerandemedlemmar.

Jag gick min sjukskötarutbildning på HSSI i början på 1990-talet. När jag blev färdig, var det svårt att hitta jobb. Då beslöt jag, tillsammans med min man att nu var det tid för lite äventyr, så hösten 1995 flyttade vi till Reykjavik på Island. Där jobbade jag först på en psykogeriatrisk avdelning och sedan på en neurologisk avdelning i nästan 5 år. När vi sedan kom hem till Helsingfors jobbade jag snuttjobb lite här och där tills jag i maj 2000 börja jobba på Kirurgiska sjukhuset på levertransplantations avdelning. Som sjukskötare var det en intressant avdelning med härliga kolleger.

Jag beslöt att började studera vårdvetenskap vid ÅA och blev färdig hösten 2005. Jag fick jobb som biträdande avdelningsskötare på njurtransplantations avdelningen och från 2006 jobbade jag som avdelningsskötare. Denna tid var full av utmaningar och förändringar. Men redan år 2010 väntade nya utmaningar på mig, på Eira läkarstation. Där var jag avdelningsskötare fram till mars 2014, då jag beslöt mig för att dra vidare till Helsingfors stad och Dals Sjukhus.

Fram till februari 2018 har jag varit avdelningsskötare på avdelning 3 på Dals Sjukhus som har inriktat sig på neurologiska patienter. I och med alla stora förändringar har staden grundat en avdelning till med tyngdpunkt på neurologiska patienter. Från och med den 1.2.2018 är jag avdelningsskötare på denna avdelning, avdelning 2. Vad som väntar mig i framtiden vet jag inte!

Min fritid är till för grejer som gör mig lycklig och glad. Jag springer på konstutställningar, museer, teater och musikevenemang. Dessutom läser jag mycket, promenerar långa sträckor och reser gärna. Därtill är jag med i Sjuksköterskeföreningen, vilket är jätteroligt 🙂 . Jag sitter i styrelsen både i huvudföreningen och i SF i Helsingforsregionen. Vi i Helsingfors har en stor utmaning att hitta lockande program. Nu i vår den 21.4 har vi tänkt åka till Tallinn på kryssning. Vi brukar årligen på våren göra en utfärd och årligen har vi även julfest. Vi brukar även ordna föreläsningar med olika teman. Vi har t.ex. haft vinprovning. På våra medlemskvällar brukar vi ha traktering av något slag. Medlemskvällarna är i allmänhet på Annegatan, vilket vi är tacksamma för. Min önskan är att flera medlemmar skulle vilja och våga ta del i våra program och komma med idéer om hur vi skulle kunna utveckla vår förening. Kom med – det är roligt att träffa och lära känna nya kolleger! Programmet finns alltid på föreningens webbsidor.

När jag blev medlem i SFF i mitten på 1990-talet tyckte jag att föreningen var som en fläkt från det förflutna. När jag jobbade på Kirran (för ca 15 år sedan) lockade Käde mig till att bli en aktiv medlem i föreningen. Den resan har varit innehållsrik. Om man ger sin tid och energi så får man energi till sitt arbete och sig själv. Arbetet i föreningen är roligt. Jag har träffat massor med intressanta människor som jobbar i samma bransch som jag. Jag har kunnat utnyttja mina kollegers kunnande och erfarenheter i mitt eget jobb. Den tid och det jobb jag har gett åt föreningen, har ibland varit jobbigt och tidskrävande men alltid givande. Att vara med i huvudföreningens styrelse är helt otroligt fint, att kunna dela ut stipendier åt alla dessa fina människor som jobbar inom vården känns bra. Att lära känna alla de människor som jobbar inom vården i Svenskfinland är ett privilegium. Man har en inblick i vården runtom i landet, som få har. Dagens förening har en fin historia, dess framtid beror på oss medlemmar.