Styrelsemedlem Ann-Maj Johansson

Den sjätte styrelsemedlemmen som presenterar sig är Ann-Maj Johansson, SF i Åbolands representant.

Mitt namn är Ann-Maj Carita Johansson och jag bor i Pargas som är en del av Åbolands vackra skärgård. Jag och även mina föräldrar är födda och uppvuxna i Pargas och är som folk på stan brukar säga, ”tvättäkta Pargasbor”.  Jag är gift med Krister och vi har tre döttrar och sju barnbarn. Det brukar gå livat till hos oss när alla kommer på besök. Härligt!

Jag är den första i vår släkt som började studera inom vårdutbildningen. Jag inledde med att studera till hjälpskötare, fortsatte till sjukskötare och avrundade med en magisterexamen i hälsovetenskaper. Mina arbetsuppgifter har varierat och varit givande. Jag har jobbat inom äldreomsorgen, primärhälsovården, specialsjukvården samt sjukskötarutbildningen. Idag jobbar jag på Åbolands sjukhus som avdelningsskötare på polikliniken. Åbolands sjukhus erbjuder specialsjukvård i samarbete med Åbo universitetssjukhus inom Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt. Vi lever i förändringarnas tider, utvecklingen går framåt med stora steg. Det är intressant och utmanande att få vara med och utveckla och implementera en kvalitetsmässigt god vård för dig.

På min fritid tycker jag om att läsa och lösa korsord. Jag älskar god mat och trivs hemma men träffar gärna mina vänner. Jag reser utomlands 1–2 gånger per år, mitt favoritland är Italien med sin goda mat, sin kultur och atmosfär.

Jag har suttit med i vår regionala förenings styrelse i många år. Började som suppleant, blev snart styrelsemedlem och är idag ordförande. Tillsammans med styrelsemedlemmarna i den regionala föreningen planeras verksamheten för våra medlemmar. Jag är även styrelsemedlem i huvudföreningens styrelse sedan flera år tillbaka. På våra styrelsemöten diskuterar vi aktuella saker inom vården, bygger upp och förstärker våra nätverk samt förgyller våra medlemmars vardag genom att bevilja stipendier för utbildning. Sjuksköterskeföreningen är en fin förening att vara medlem i.

Ann-Maj