Styrelsemedlem Ann-Charlotte Lindfors-Nenonen

Den femte styrelsemedlemmen som presenterar sig är Ann-Charlotte Lindfors-Nenonen, SF i Östra Nylands representant.

Mitt namn är Ann-Charlotte Helena Lindfors-Nenonen, kallas Lotta, från Borgå i Östra Nyland. Jag är född och uppvuxen i Liljendal, som då var en självständig kommun. Idag hör Liljendal till Lovisa. Min pappa var jordbrukare. Jag lärde mig redan tidigt som liten att arbeta: vara ute på åkern, köra traktor, mjölka kor osv. Min barndom minns jag med speciell glädje, speciellt somrarna som jag tillbringade vid Hopom träsk. På den tiden jag var barn var somrarna varma!

Min mamma var barnmorska-hälsovårdare i kommunen. I ett ganska tidigt skede beslöt jag mej också att söka till vårdutbildning. Jag blev färdig hjälpskötare 1979, sjukskötare 1984 och specialsjukskötare med inriktning på inre medicin och kirurgi 1987. Alla utbildningar gick jag vid Helsingfors svenska sjukvårdsinstitut. Efter min hjälpskötarexamen jobbade jag på Borgå sjukhus. Efter sjukskötarutbildningen har Borgå stad varit min arbetsgivare, först som sjukskötare och senare som avdelningsskötare ochhandledare för serviceboende. Idag, efter nästan 33 år på Johannisberg, kommer jag att flytta med min personal till ett nytt servicehus i början av år 2019. Vi har tillsammans med personalen planerat huset och hoppas att våra klienter skall trivas där!

Jag är gift och har två vuxna söner som är utflugna ur hemmet. Till vår familj hör också två fyrfotade barnbarn som allt som oftast kommer på besök. På min fritid är jag mycket ute och promenerar, trivs bra hemma och umgås gärna med släkt och vänner. Jag är en glad och positiv människa – mitt motto är att alltid hitta det positiva i livet, annars blir det tungt att leva.

Medlem i Sjuksköterskeföreningen har jag varit sedan studietiden och jag var med och grundade Sjuksköterskeföreningen i Östra Nyland år 2002 och har sedan dess fungerat som föreningens kassör. Har suttit i huvudstyrelsen i många, många år. Sjuksköterskeföreningen är en fin och fungerande verksamhet på många sätt och utvecklingen går framåt med stormsteg. En utmaning är att få nya medlemmar.

Lotta