Soliga hälsningar från Sjuksköterskeföreningen i Västra Nyland

Det har blivit en tradition nu, sedan några år, att ordna en friluftseftermiddag på olika platser i Västra Nyland på Internationella Sjukskötardagen 12.5. Då det i år passligt inföll på en lördag, beslöt vi att ordna en utfärd till Kasnäs Skärgårdsbad som är beläget på Kimitoöns sydspets.

I soligt väder startade vi på morgonen med bussen. Färden från Ekenäs tar en dryg timme och man får beundra vackra landskap under tiden samt beundra hisnande vackra vyer över skärgården då man åker över Lövö-bron som är just före Kasnäs. Man fick välja mellan att gå naturstigen eller att besöka badet och som ett extra program fanns chansen att pröva på vattenspinning. De som var i första gruppen fick starta med vattenspinningen då vi kom fram medan de som var i andra gruppen simmade under tiden eller njöt av bubbelpoolen eller varmbassängen. Eller gjorde ett uppfriskande dopp i den kalla bassängen där vattnet var 9 grader. Vattenspinningen var skön och roligt att pröva på. I vattnet gick det enkelt att trampa, men visst kändes benen lite tunga sedan då man steg upp från vattnet. Dock en skön känsla i kroppen och ingen träningsvärk blev det efteråt.

Efter simning och bad var det dags för lunch från stående bord på restaurangen. Kändes som semester att vara där denna soliga dag. All mat från stående bordet smakade gott och det blev kanske för de flesta så att man ändå åt lite för mycket när man ville smaka på allt 😊.

Sedan fick maten sjunka och vi hade en stund fritid för att beundra havet och hela stället innan det var dags för bussen att ta oss hemåt igen på eftermiddagen.

En skön dag!

Katarina, sekreterare i SF i Västra Nyland

Fotona tagna av Tuula Henriksson och Monica Mattila-Ekholm