Julhälsning från Västra Nyland!

En blåsig fredagkväll i slutet av november samlades 47 medlemmar för att fira julfest tillsammans. I år blev det på restaurang Magasin i Hangö. Välkomsttalet hölls av ordförande Monica Mattila-Ekholm medan vi värmde oss med glögg.

Som en ljusglimt i mörkret uppträdde två små lucior för oss, ackompanjerade av gitarrspel och sång.

Sen var det dags för mat som presenterades av krögaren Nixu Knichter. Vi blev bjudna på mat som var inspirerat av den svenska skärgårdens julbord. Alla rätter var gjorda ända från början i det egna köket och man prioriterar även lokala producenter. Allt var gott och det var svårt att säga vad som skulle ha varit bäst. Mätta blev vi alla.

Efter maten var det dags för några julsånger med två vissångare från Hangö, Mona Kallström och Rainer Roth. En tradition sedan många, många år tillbaka är Allsångshäftet, som trycktes redan 1959 och har varit med på julfesterna sedan dess. Så allsång från det häftet blev det också, riktigt roligt att tillsammans få sjunga traditionella julsånger.

Av de namnlösa julklapparna blev det en hel säck, så det var tur att julgubben hade möjlighet att komma och hjälpa oss med att dela ut dem denna kväll!

Till efterrätt blev det kaffe och en bedårande söt bakelse, som var god att äta och spännande att luska ut smaken i de olika skiktena.

Lleucu Young, som deltagit i finska Voice Kids uppträdde även för oss under kvällen. Och de som inte hade hört henne förut blev nog helt betagna över den vackra sångrösten som kom ur denna lilla flicka.

Ett överraskningslotteri hann vi också med. Kvällen gick fint och det var riktigt mysigt och stämningsfullt att vara tillsammans i den gamla bygganden.

Härmed önskas Dig rofyllda stunder i väntan på julen av Sjuksköterskeföreningen i Västra Nyland.

Midvinternattens köld är hård, 
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken
.