Delegatarbete i Grekland

Efter 6 veckor lämnar jag Grekland och flyktinglägren. Det är många tankar, känslor och funderingar som finns med i bagaget.

Jag har packat min kappsäck för resan tillbaka till Finland. Mina personliga tillhörigheter i resväskan är bara en liten del. Största utrymmet i kappsäcken fylls av nya erfarenheter. Jag har inte haft tid för eftertanke och reflektion under mina arbetsdagar. Jag har haft en ledig dag per vecka och det är just då de flesta tankar kommer. Tankar kring vår värld, vilka förutsättningar vi föds till och hur enormt bra vi har det i Finland. Efter några veckor inleds en vaccinationskampanj mot mässlig, påssjuka och röda hund. Mycket bra exempel på förebyggande arbete.

En baby med svåra blöjexem.

Jag har jobbat många år som hälsovårdare i Finland. Jag har också erfarenhet från flera andra områden inom hälso- och sjukvården. Bred arbetserfarenhet kommer väl till nytta vid delegatarbete utomlands. Likaså utbildningar från flera olika kontexter är värdefulla. Och om du funderar på att ”prova på” att jobba med kris- och katastrofarbete, GÖR DET! Det är så berikande!

Utanför campen i Cherso.

Jag ser fram emot fyra veckors ledighet tillsammans med min familj. Och jag längtar också efter att möta mina vänner. Att vara ute på sjön och vistas i naturen har nu högsta prioritet. I augusti inledar jag en ny utbildning, Master´s Degree Programme in Global Health Care vid Arcada i Helsingfors. Jag hoppas förstås att utbildningen skall ge goda förutsättningar för framtida internationellt hälso- och sjukvårdsarbete.

Soliga hälsningar,

-Gun Lindman-